TASUTA tarne Eesti piires tellimustele alates 35€ 🚚

Retsept: Gluteenivabad šokolaadimuffinid Healthy & Weight Raw Coco proteiinipulbri, toorjuustuvahu ja maasikatega

Kes ei armastaks šokolaadimuffineid? Pakipagari küpsetusseguga on muffinite valmistamine imelihtne ning need maitsevad suurepäraselt talvisel ajal kuuma tee juurde või kuumal suvepäeval klaasi külma piimaga. Tegemist on ka ideaalse üllatusega kallile inimesele või seltskonnale. Lisa Pakipagari muffini küpsetussegule Boost Yourself Healthy & Weight tervisesegu: Raw Cacao ning saadki gluteenivabad šokolaadimuffinid, mis on lisaks heale maitsele ja kaunile välimusele ka kasulikud tervisele.

Need šokolaadimuffinid on

  • Fosfaadivabad
  • Gluteenivabad
  • Pärmivabad
  • Jamavabad
  • Rohke valgusisaldusega
  • Kiudainerikkad
Gluteenivabad muffinid Healthy & Weight tervisesegu Raw Cacao käes
Valmistamiseks vajad:

1 pakk Pakipagari gluteenivaba muffinite küpsetussegu
1-2 sl Boost Yourself Healthy & Weight tervisesegu: Raw Cacao
2 muna
250 ml piima
50 ml taimeõli
15 g magustamata kakaopulbrit
30 g tumeda šokolaadi nööpe

Toorjuustuvaht:

200 ml vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 spl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
(0,5 tl piparkoogimaitseainet)

Kaunistamiseks:

Jõhvikaid, pohli, maasikaid, piparmündilehti, riivitud šokolaadi või pähklipuru.

Valmistamine:

  • Pane ahi ülevalt ja alt küpsetusrežiimiga 200 kraadi juurde sooja.
  • Sega kausis omavahel munad, piim ja taimeõli.
  • Sega teises kausis Pakipagari küpsetussegu, kakao ja Healthy & Weight: Raw Cacao.
  • Vala munasegu kuivaine hulka ja sega ühtlaseks ja tükivabaks. Sega taina hulka pooled šokolaadinööpidest.
  • Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse ja puista peale ülejäänud šokolaadinööbid.
  • Küpseta muffineid ahju keskosas umbes 20-25 minutit.
Gluteenivaba muffini taigen 1
Gluteenivaba muffini taigen 2
Gluteenivaba muffini taigen 3

Toorjuustuvaht:

  • Vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud kuni tekib paksem vaht.
  • Tõsta kreem pritskotti ja kaunista muffinid kohevate vahumütsidega.

Kaunista muffinid vastavalt hooajale ja maitsele nt marjade, mündilehtede, riivitud šokolaadi või pähklipuruga.

Gluteenivaba muffini kaunistamine 1
Gluteenivaba muffini kaunistamine 2

Retsepti autor: Gerti Roosinupp (Pakipagari looja)

Vaata kindlasti ka Gerti loodud gluteenivaba jõhvikarulli ja gluteenivaba krõbediku retsepte. Pakipagari inspireerivat lugu saad lugeda siit.

Lisaks lugemist

Jaga arvamust