On aega võtta sügavkülmast välja paar karpi musti sõstraid ja valmistada neist üks imehea gluteenivaba krõbedik ehk crumble. Ahjusoe, kergelt kaneeline magus-hapu krõbedik külma vanillijäätisega on taevalik kooslus, mida on lihtne valmistada. See gluteenivaba hõrgutis on veelgi tervislikum, kui lisad sellele Boost Yourselfi Healthy & Weight mustsõstra proteiinisegu.
See krõbedik on
- Fosfaadivabad
- Gluteenivabad
- Pärmivabad
- Jamavabad
- Vitamiinirikas
- Kiudainerikkad
Valmistamiseks vajad:
1 pakk Pakipagari gluteenivabade täisterakaerahelbeküpsiste küpsetussegu
1-2 sl Boost Yourself koduse musta sõstra maitselist vahepala proteiinisegu
400 g mustsõstraid
60 g võid
1 sl tuhksuhkrut
1 sl kartulitärklist
4 sl mandlilaaste
1,5 tl kaneeli
Vaniljejäätist
Valmistamine:
- Sega mustsõstrad kartulitärklise, tuhksuhkru, 0,5 tl kaneeli ja 1 sl Healthy & Weight proteiiniseguga.
- Tükelda külm või väikesteks kuubikuteks.
- Sega kausis täisterakaerahelbeküpsiste küpsetussegu koos 1 tl kaneeli ja 1-2 sl proteiiniseguga. Soovi korral võid proteiinisegu maitse järgi lisada. Katte tegemiseks näpi sõrmede vahel või haki noaga küpsetussegu koos külma võiga suureteraliseks puruks, laota ühtlase kihiga marjadele ning puista peale mandlilaastud.
- Küpseta 180-kraadise ahju keskosas, ülevalt ja alt kuumutusega, umbes pool tundi, kuni kate on kuldne ja krõbe.
- Serveeri koos vaniljejäätisega, naudi ja paku teistele ka.
Retsepti autor: Gerti Roosinupp (Pakipagari looja)
Vaata kindlasti ka Gerti loodud gluteenivaba jõhvikarulli ja gluteenivabade muffinite retsepte. Pakipagari inspireerivat lugu saad lugeda siit.